MATEMATIKA

Dodik twittao: Imamo sigurna tri u Domu naroda BiH

Naravno da još uvijek imamo vjeru da u SDS i PDP ima patriotski orijentiranih poslanika koji shvaćaju što znači jedinstven nacionalni nastup na nivou BiH, rekao je Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 30. 11. 2022. u 17:40 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, večeras je na svom službenom Twitter nalogu napisao da će SNDS imati „sigurna tri delegata u Domu naroda BiH“ iako je ranije tvrdio da ima sigurnih četiri.

"I četvrti delegat je bitan da budemo jači u zaštiti nacionalnih interesa Republike Srpske. Ne tražimo da stranke sa sjedištem u Sarajevu glasaju za naše kandidate, kao što to radi opozicija u Republici Srpskoj", naveo je Dodik i dodao kako je opozicija nasjela na isforsiranu priču o četvrtom izaslaniku.

"Njihovi razgovori sa strankama iz Sarajeva liče na dječju igru i ne predstavljaju zaštitu interesa Republike Srpske. Naravno da još uvijek imamo vjeru da u SDS i PDP ima patriotski orijentiranih poslanika koji shvaćaju što znači jedinstven nacionalni nastup na nivou BiH", naveo je lider SNSD-a.

Podsjećamo, Dodik se jučer sastao sa predsjednikom i potpredsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem i Vojinom Mijatovićem, kao i povjerenikom EU za proširenje Oliverom Varheljijem.

Kopirati
Drag cursor here to close